Vote for the SLC Time Capsule!

slc steps

Ryerson, we need your help!  Vote online to support your favourite items for inclusion in a time capsule, which will be buried in the steps to the Student Learning Centre, set to open in 2015.   You can also suggest an item for the time capsule which you feel best represents the history of Ryerson, or the current student experience.  We’re excited to hear from the community, so vote now!

 

Student Learning Centre – renovations in the Library

The Library is excited to be expanding with the building of the new Student Learning Centre, currently under construction at Yonge and Gould streets.  This dynamic facility will greatly expand study space for students, house key academic support services and provide a vibrant learning environment for the Ryerson community.

Although the bulk of the renovation will be taking place outside of the Library, or in areas restricted to staff, from June to August 2013, there will be some minor renovations to the Library’s 2nd and 3rd floors that may impact on use of the space.  The Library will remain open during the Spring and Summer terms, and the bulk of the demolition and construction should take place during off-peak hours to minimize disruption to patrons.  Free ear plugs are available at the Research Help Desk if noise becomes an issue for our users. To keep up to date with renovations, please visit the Library website, or follow us on Twitter or Facebook for regular updates.  We apologize for any inconvenience.

Schedule and scope of renovations:

2nd floor:  hoarding near Research Consultation area, in the SW corner of the Besse Learning Commons.  Demolition is required to enable the construction of  a connection from the 2nd floor to the Student Learning Centre.

research consultation zone

2nd floor: Learning Commons Lab.  South wall of the lab will be extended to the window.  The lab will still be accessible to students.

ILC lab

 

3rd floor: area by the men’s washroom.  There will be hoarding in this area to create a connection to the Student Learning Centre on the 3rd floor.  The men’s washroom will be inaccessible during this phase of construction.  The SW corner of the Archives will also have some hoarding, although the Archives itself will remain open.

3rd floor

 

Student Learning Centre Design Wins Award

The design for the new Student Learning Centre has won an award from Canadian Architect magazine! Of 211 submissions nationwide, the design was chosen as one of eight award winners.

Student Learning Centre

The article outlines all eight winners and provides an overview of the building’s layout.

The architects behind the design, Zeidler and Snøhetta, were honoured for their work. The building is expected to change the face of Yonge Street and will create more student space.

Construction is set to begin this semester, with a projected completion date of Winter 2014. For more information about the building and updates on the project, visit the Ryerson Builds website.